Új megmunkáló központ és GOM méréstechnika a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában

2013. december 06.

 

A tegnapi napon a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban ünnepélyes sajtótájékoztató és fogadás keretén belül megkezdte működését a korábban több mint ötmillió eurós beruházással létesített szerszámkészítő központ.

Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. gyárigazgatója hangsúlyozta: ezután nemcsak a karosszériaelemeket gyártják Kecskeméten, hanem képesek lesznek a szerszámokat javítani, adott esetben elkészíteni is.

Valódi mérföldkőnek számít, hogy máig több mint 140 ezer Mercedes-Benz B osztályú gépjárművet, valamint CLA modellt gyártottak Kecskeméten.

"Az új technológiai kompetenciákra Kecskeméten fordított ötmillió euró is azt támasztja alá, hogy hosszú távra köteleztük el magunkat Magyarországon" - fogalmazott Klein.

A Mercedes-Benz, mint a GOM mbH kiemelt partnere a gyár megalakulása óta GOM ATOS mérőrendszereket használ a különféle méréstechnikai, minőségellenőrzési feladatok elvégzésére. A lemezalakító csarnok, amelynek szintén része egy ATOS rendszer, komplex minőségellenőrzési feladatokat is ellát: A GOM mérőrendszerek segítségével a lemezalakító szerszámok és termékek teljes felületű, precíz digitalizálásával és az ezt követő, részletes vizsgálattal lehetőség van a gyártási folyamat teljeskörű ellenőrzésére és a problémák gyors megoldására.

"A kecskeméti munkatársak megfelelő képzése a sindelfingeni és brémai gyárak szerszámkészítő területeinek támogatásával már 2012 júliusában elkezdődött. A most elkészült új kompetenciákkal a kecskeméti az egyetlen olyan Mercedes-Benz gyár Németországon kívül, amelynek saját szerszámkészítő központja van. Az üzem indulása óta már több mint 10 millió karosszériaelemet gyártottak, nagy részüket a CLA-hoz. A présüzem, amelyik a sindelfingeni, brémai és kuppenheimi présüzemekkel közös termelési hálózatban dolgozik, ezeken kívül gyárt még karosszériaelemeket a rastatti gyárnak is, valamint a finnországi Valmet Automotive üzemnek is az A-osztály gyártásához."- írja az Autopro.hu.

A GOM mérőrendszerek, mint a Mercedes-Benz gyáraiban világszerte alkalmazott és bevált rendszerei mára a termékfejlesztés, a gyártás és a minőségellenőrzési elválaszthatatlan részét képezik.

(fotók: autoszektor.hu)

 

Cégünk fenállása óta a legnagyobb hangsúlyt az átfogó, innovatív és minőségi szolgáltatásokra helyezzük. Mint a GOM mbH. magyarországi képviselete, a folyamatos fejlődés mellett egyedülálló, minőségi szolgáltatásokat biztosítunk ügyfeleinknek.

Csapatunk az ipari 3D méréstechnika, a CAD tervezés és Reverse Engineering, az ipari terméktervezés és gyorsprototípusgyártás  területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkatársakból áll, akik tudásukat és tapasztalataikat számos nemzetközi konferencián, meghívott előadóként adják át.

Amennyiben a fenti képek felkeltették érdeklődését, kérjük keressen fel bennünket bizalommal!