RPT (gyors prototípusgyártás)

A tervektől a kézzel fogható modellekig

A hagyományos technológiát alkalmazó, a termék vázlatától annak legyártásáig tartó időigényes, sok lépésből álló folyamat szöges ellentétben áll mai, felgyorsult világunkkal. Egy új termék bevezetésekor közel minden esetben szükség van valamiféle fröcssszerszám létrehozására. Mi úgy hisszük, tudunk Önnek ajánlani egy hatékonyabb megoldást, amely különösen azokban az esetekben alkalmazható jól, amikor  a kisebb sorozat gyártása szükséges, illetve amikor a késztermék igen összetett.

A felépítés folyamata mindig egyszerűbb, mint az elpusztítás vagy a lebontás. Az általunk használt, Objet PolyJet 3D nyomtatóval egy adott CAD modell felesleg nélkül legyártható. Mindössze az adott CAD modell 3D-s változatát kell nekünk elküldenie, s mi már a választott anyagból és a választott színben elkészült,  kész műagyag  részt küldjük vissza Önöknek.

 

Mi is pontosan a "gyors prototípusgyártás" azaz RPT?

Gyors  prototípusgyártás alatt kézzelfogható, fizikai tárgyak automatikus kivitelezését  értjük. Ez a szilárd tárgyakat egy olyan technikával gyártja le, amely gyors egymásutánban energiát és/vagy egy adott anyagot irányít a tér meghatározott  pontjaihoz.

 

Miért előnyösebb az Objet-tel történő gyors prototípusgyártás?

A 16 mikronos rétegvastagság minden esetben lehetővé teszi a tökéletes minőségű felületgyártást. Ezen felületeket bármilyen színre le lehet festeni. A különböző alapanyagok széles választékának köszönhetően a gumi-szerűtől a merev tárgyak gyártásáig bármilyen termék előállítása lehetséges.

 

Mit jelent a "Realtime-design/ Valós idejű tervezés"?

Habár ha műanyag termékek legyártásáról van szó, a hagyományos fröccsöntés még mindig olcsóbb, a gyors prototípusgyártás kiválóan alkalmas egy adott, már kész termék újraelőállítására mindössze egy lépésben. Ennek köszönhetően a több hétig is eltartó fröccsentés helyett, mi gyorsan, egyszerűen egyetlen lépésben legyártjuk a kívánt terméket. Tervezze meg CAD modelljét, küldje el nekünk és mi a kész műanyag alkatrészt küldjük Önnek vissza.

 

A Polyjet nyomtatás előnyei

  • Magas minőség: Sima, pontos és rendkívül részletes modellek a piacvezető, 16 mikronos felbontásnak köszönhetően
  • Rendkívüli pontosság: A precíz fúvókák és modellanyagok lehetővé teszik a finom részletek kidolgozását és a keskeny falak felépítését
  • Tiszta működés: Irodai környezetnek megfelelő műkődés; a nyomtatóanyagokat kézi értintés nélkül lehet ki/behelyezni, a támaszanyag könnyen eltávolítható a modellről, a nyomtatófejek egyszerűen cserélhetők
  • Nagy sebesség: Gyors működés a nagysebességű raszter-építésnek köszönhetően a nyomtatási tér teljes kihasználásával, több termék szimultán gyártása, utómunkálatok nélkül
  • Sokoldalúság: A FullCure nyomtatóanyagok széles választéka lehetővé teszi a különböző geometriájú, műszaki tulajdonságú és színű modellek előállítását; azonos támaszanyag használható valamennyi modellanyaghoz; az anyagok könnyen és gyorsan változtathatók

Teljeskörű mérnöki szolgáltatások

Cégünk a GOM az alábbi mérnöki nyújta az Ön számára:

  • Ipari termék- és formatervezés
  • Komplex műszaki tervezés CAD rendszerekben
  • Prototípusgyártás (3D nyomtatás) és kisszériás gyártás
  • Dokumentáció, minőségellenőrzés és konzultáció

Lépjen velünk kapcsolatba itt.


 

Cégünk fenállása óta a legnagyobb hangsúlyt az átfogó, innovatív és minőségi szolgáltatásokra helyezzük. Mint a GOM mbH. magyarországi képviselete, a folyamatos fejlődés mellett egyedülálló, minőségi szolgáltatásokat biztosítunk ügyfeleinknek.

Csapatunk az ipari 3D méréstechnika, a CAD tervezés és Reverse Engineering, az ipari terméktervezés és gyorsprototípusgyártás  területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkatársakból áll, akik tudásukat és tapasztalataikat számos nemzetközi konferencián, meghívott előadóként adják át.

Amennyiben a fenti képek felkeltették érdeklődését, kérjük keressen fel bennünket bizalommal!