Reverse Engineering (visszamodellezés)

3D modellépítés nagypontosságú 3D digitalizálás alapján

Cégünk nagy tapasztalattal rendelkezik tárgyak (jármű alkatrészek, szerszámok, művészeti tárgyak, háztartási vagy elektronikai eszközök és komponensek stb.) áttervezés célú 3D szkennelésében.

Vállaljuk ezen termékek 3D digitalizálását GOM ATOS mérőrendszerekkel, majd ezt követően szerkeszthető, parametrikus felület vagy testmodell készítését (.STEP, .IGES, Parasolid stb. kimeneti formátumban) a piacvezető, Geomagic Solutions szoftvereivel. A Reverse Engineering (visszamodellezés) eljárással lehetőség nyílik régi alkatrészek, elhasználódott szerszámok módosított újragyártására, vagy formaarchíválásra, amelyekről nem vagy csak részben áll rendelkezésre műszaki dokumentáció.

 

A Reverse Engineering munkafolyamat

A 3D szkennelt  adatok „nyers” formátuma, az .STL típusú háromszögelt hálómodell a legtöbb alkalmazáshoz elegendő, ugyanakkor a meglévő fizikai termék CAD áttervezéséhez szükséges, hogy a digitalizálási folyamat eredménye ne az .STL fájl legyen, hanem szerkeszthető felület, illetve testmodell, ami legelterjedtebben .IGES vagy .STP kiterjesztésű (emellett lehetőség van natív SolidWorks, ProE, Unigraphics/Siemens NX és Inventor típusú fájl létrehozására is). Ahhoz, hogy ilyen típusú modellt szolgáltassunk, a Geomagic Solutions külön e célra fejlesztett szoftverével és mérnöki tervezési munkával a 3D szkennelt poligonmodell alapján „vektorizálni/parametrizálni” kell a modellt, amely gyakorlatilag a termék visszamodellezését jelenti, a mért adat alapján.

 

Geomagic Solutions - A Reverse Engineering szoftverek gyártója

Cégünk a Reverse Engineering feladatokat a piacvezető Geomagic Solutions specifikus szoftvereivel végzi el.

Mint a Geomagic Solutions hazai forgalmazója és felhatalmazott oktatója, a visszamodellezési munkafolyamatokatokhoz ipari szintű, professzionális szoftvereket használunk.

 

Gyártáskész 3D modellek

A Reverse Engineering során készített modellen - a hálómodellel szemben - a sík valós CAD sík felület, a henger adott átmérőjű és magasságú henger felület, stb., és nem síkban vagy  például hengerpaláston (nagyjából) fekvő háromszögek sokasága. A visszamodellezés történhet felületillesztéses vagy visszamodellezéses módszerrel, amely a terméktől és a speciális megrendelői igényektől függ. Fontos, hogy mindkét esetben a pontos, mért adat idealizálása történik, mely során a már említett, nagyjából egy hengerpaláston elhelyezkedő pontokra/háromszögekre egy paraméterezhető CAD hengert illesztünk vagy szerkesztünk. Ezen lépésben lehetőség van az idealizálást a legjobban illeszkedő (Best-fit) módon végezni: Ekkor a fizikai darab a gyakorlatban nem teljesen pontos, például henger felületét próbáljuk a leghűebben létrehozni, vagy igény szerint további mérnöki kényszerekkel idealizálni, mint pl. kerekített átmérőérték, valamire merőleges tengely, stb. kényszerekkel virtuálisan tökéletesebb modellt alkotva, ugyanakkor a pontos, valós adattól kicsit eltérve modellezni.


Árajánlatkérés

Vállaljuk termékek és alkatrészek nagypontosságú 3D digitalizálását GOM ATOS és TRITOP 3D optikai mérőrendszerekkel, irodánkban vagy az ország bármely pontján.

Ajánlatkéréshez az alábbi információkat küldje el nekünk:

Ajánlatkérésüket küldje el ide.

Az ajánlatkérés beérkezését követően, 1-2 órán belül küldjük részletes árajánlatunkat.


Amennyiben további információra van szükséges, kérjük lépjen velünk kapcsolatba itt.

 

Méréstechnikai szolgáltatások és bemutató mérések

Cégünk a GOM mbH. kizárólagos hazai partnereként az alábbi szolgáltatásokat nyújta az Ön számára:

  • GOM mérőrendszerek professzionális terméktámogatása
  • GOM termékek és kiegészítők értékesítése
  • Méréstechnikai bemutatók, személyre szabottan
  • Professzionális méréstechnikai szolgáltatások

Lépjen velünk kapcsolatba itt.

Cégünk fenállása óta a legnagyobb hangsúlyt az átfogó, innovatív és minőségi szolgáltatásokra helyezzük. Mint a GOM mbH. magyarországi képviselete, a folyamatos fejlődés mellett egyedülálló, minőségi szolgáltatásokat biztosítunk ügyfeleinknek.

Csapatunk az ipari 3D méréstechnika, a CAD tervezés és Reverse Engineering, az ipari terméktervezés és gyorsprototípusgyártás  területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkatársakból áll, akik tudásukat és tapasztalataikat számos nemzetközi konferencián, meghívott előadóként adják át.

Amennyiben a fenti képek felkeltették érdeklődését, kérjük keressen fel bennünket bizalommal!