Optikai méréstechnikai támogatás az 1:1 méretarányú helikopter modellek építésében

2014. június 17.

 

A Reiser Systemtechnik katonai helikopter pilóták képzéséhez készít 1: 1 méretarányú, oktató szimulátorokat, amelyek gyártásához 3D optikai méréstechnikai megoldásokat használnak. Mindez időt és pénzt takarít meg és magasfokú precizitást eredményez.

Ahhoz, hogy a katonai helikopterek a lehető leghosszabb ideig hadrendben tarhatók legyenek, valamennyi karbantartási munkát gyorsan és megbízhatóan kell elvégezni. Ez a karbantartó személyzet számára időszakonkénti speciális oktatást igényel – ideális esetben az aktuális helikoptereken. Mindez azonban problémát jelent: A NATO NH90 szállító helikopterei leggyakrabban bevetésen vannak, így valójában sohasem állnak rendelkezésre oktatási célokra.

Az oktatási programok folyamatban tartására a német és a francia haderő a Berg-Höhenrain-i Reiser Systemtechnik GmbH-oz fordult segítségül. A GOM ATOS 3D szkennerekkel a vállalat a NATO NH90 szállító helikopterek valamennyi alkatrészét és kiegészítőjét digitalizálta és archiválta. Ezek a szkennelt adatok teszik lehetővé a szimulátorok gyors felépítését és bevetését az oktatási területeken.

 

A teljes alkalmazási példa letölthető angol nyelven, PDF formátumban.

 

(forrás: www.gom.com)

 

Cégünk fenállása óta a legnagyobb hangsúlyt az átfogó, innovatív és minőségi szolgáltatásokra helyezzük. Mint a GOM mbH. magyarországi képviselete, a folyamatos fejlődés mellett egyedülálló, minőségi szolgáltatásokat biztosítunk ügyfeleinknek.

Csapatunk az ipari 3D méréstechnika, a CAD tervezés és Reverse Engineering, az ipari terméktervezés és gyorsprototípusgyártás  területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkatársakból áll, akik tudásukat és tapasztalataikat számos nemzetközi konferencián, meghívott előadóként adják át.

Amennyiben a fenti képek felkeltették érdeklődését, kérjük keressen fel bennünket bizalommal!