Műalkotások digitalizálása 3D optikai szkennerrel

A KÖSZ és a Szépművészeti Múzeum felkérésére az R-Design Studio ATOS I SO és ATOS IIe mérőrendszerekkel nyújtott 3D optikai szkennelési szolgáltatásaival járulhatott hozzá kulturális örökségünk megőrzéséhez.

A mérések során több olyan, sokszáz éve kézzel faragott rózsaablak, oszlopfő és egyéb műalkotás digitalizálása valósulhatott meg, amelyekről ez idáig csak kézi rajzok készültek. Az ATOS mérőrendszer segítségével 0,002 mm körüli pontosságú mérések készülhettek el rendkívül rövid időn belül. A műalkotások digitalizálást általában lézeres vagy más, gyengébb teljesítményű optikai mérőrendszerrel  végezték el; ezen mérések hosszú időt vesznek igénybe és a pontosságuk sem összehasonlítható a cégünk által használt ipari mérőrendszerével.

Cégünk fenállása óta a legnagyobb hangsúlyt az átfogó, innovatív és minőségi szolgáltatásokra helyezzük. Mint a GOM mbH. magyarországi képviselete, a folyamatos fejlődés mellett egyedülálló, minőségi szolgáltatásokat biztosítunk ügyfeleinknek.

Csapatunk az ipari 3D méréstechnika, a CAD tervezés és Reverse Engineering, az ipari terméktervezés és gyorsprototípusgyártás  területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkatársakból áll, akik tudásukat és tapasztalataikat számos nemzetközi konferencián, meghívott előadóként adják át.

Amennyiben a fenti képek felkeltették érdeklődését, kérjük keressen fel bennünket bizalommal!