GOM 3D Méréstechnikai Konferencia 2017: Az Ipar 4.0 hajtóereje a 3D méréstechnika

2017. november 03.

A 13. GOM 3D Méréstechnikai Konferencia középpontjában a digitalizálás állt. A kétnapos rendezvényen több, mint 50 ország közel 750 szakembere osztotta meg tapasztalatait az automatizált méréstechnikai megoldások és a virtuális összeszerelési vizsgálatok területén. A repülőgépipari alkatrész- és a 3D anyagvizsgálatok is a konferencia kiemelt témái közé tartoztak.

Az ipari optikai 3D méréstechnika jelenlegi trendjei

A nemzetközi GOM 3D Méréstechnikai Konferencia a GOM székhelyén, a németországi Braunschweigben került megrendezésre szeptember 26. és 27. között. A központi témakörre – Új szempontok az ipari 3D méréstechnika, vizsgálatok és tesztelés területén – reflektálva a nemzetközi előadók saját esettanulmányaikon  keresztül mutatták be, hogyan a csökkennek a fejlesztési idők és optimalizálhatók jelentősen a gyártási folyamatok a 3D optikai méréstechnikának köszönhetően. A meghívott előadók olyan neves cégeket képviseltek, mint például a Porsche, a Canmet, a GE Appliances, a Rolls-Royce, a Volkswagen, a Sandvik, a ThyssenKrupp Presta, a Liebherr, a Coloplast, az Audi vagy a Bentley. A résztvevők ezáltal valódi ipari példákból nyerhettek alapos betekintést a méréstechnikai folyamatokba.

Mindezek mellett a résztvevők megismerhették a GOM intelligens gyártáshoz kifejlesztett legújabb hardver- és szoftverújdonságait is, amelyeket a jövő digitálisan összekötött gyáraiban alkalmazhatnak majd. A konferencia népszerű programjai közé tartoztak az iparág-specifikus előadások (ún. Solution Tracks), amelyek egy-egy rendhagyó szakmai témát vettek górcső alá. A rendezvény ideje alatt egy technikai kiállítás is látogatható volt, valamint a résztvevők gyárlátogatás keretében a színfalak mögött zajló életébe is betekintést nyerhettek a tavalyi évben átadott, új GOM központban.

Hatékonyságnövelés GOM mérőrendszerekkel