ATOS for Education – Oktatási csomag a GOM-tól

Teljeskörű 3D szkennelés és kiértékelés oktatási és továbbképzési célokra 

Az "ATOS for Education" egy olyan, a felsőoktatás és egyetemek számára összeállított csomag, amely egyaránt szolgál elméleti és gyakorlati oktatási célokat.

A GOM (Gesellschaft für Optische Messtechnik) oktatási csomagja nemcsak a 3D szkenneléshez és vizsgálatokhoz szükséges ipari hardware és software komponenseket tartalmaz, hanem részletes háttéranyagokkal rendelkező és azonnal használható laborvizsgálatokat is. Mindemellett a GOM egyedülállóan kínál erőteljes kiértékelő szoftver csomagot is a diákok, oktatók részére, mindezt pedig gyakorlott mérnökök által nyújtott, professzionális háttértámogatással.

 

Ipari szintű hardware

Az iparban is bizonyított, ATOS Core 3D szkenner asztali állvánnyal, képfeldolgozó számítógéppel és GOM Scan szoftverrel együtt egy teljeskörű, optimális hardware és software csomagot alkot, oktatási célokra.

Mivel a 3D szkennelés és ezen belül a Reverse Engineering valamint a minőségellenőrzés, mint alkalmazott technológia mára az ipari folyamatok szabványosított és elengedhetetlen részévé vált, egyértelmű igény jelentkezett az “ATOS for Education” oktatási csomagra.

 

Kiértékelő szoftver – GOM Inspect

A GOM Inspect egy ingyenes 3D kiértékelő és háromszögháló feldolgozó szoftver megoldás, 3D pontfelhő alak- és méretellenőrzéshez.

A szoftver amellett, hogy CAD rendszerekből és GOM szoftverből származó adatcsomagok nézegetésére is alkalmas, csíkvetítéses vagy lézeres szkennerekből, CT-kből, tapintómérőkből és más hasonló forrásokból származó adatok feldolgozására egyaránt használható. A GOM Inspect-et használók hozzáférhetnek oktató anyagokhoz és video tutorial-okhoz is, amelyek lépésről lépésre magyarázzák el a szoftver használatát.

 

Laborvizsgálatok és előadás anyagok

Az “ATOS for Education” csomag teljeskörűen kidolgozott laborkísérleteket tartalmaz. Az azonnal felhasználható modulok lépésről lépésre vezetnek be az optikai méréstechnikába, a mérési projekt előkészítésétől az átfogó kiértékelésig és jegyzőkönyvkészítésig. A laborkísérletek mellett a csomag háttérinformációkat tartalmazó, előadást kísérő anyagokat is tartalmaz.

 

3D szkennelés visszamodellezéshez (Reverse Engineering) és a gyorsprototípusgyártáshoz ( Rapid Prototyping)

Ez a modul a kíváló minőségű adatokat tartalmazó 3D szkennelt adatokra és pontfelhő feldolgozására fókuszál, valamint a visszamodellezéshez és a gyorsprototípusgyártáshoz szükséges adatok exportálását mutatja be.

 

3D szkennelés kiértékelésekhez

A 3D kiértékelő modul bemutatja a teljes kiértékelési munkafolyamatot, ide értve a bázisolási stratégiákat, a CAD adatokkal történő összehasonlításokat, a forma- és pozíciótűréseket, a metszeti kiértékeléseket, a mérési jegyzőkönyvek elkészítését és exportálását is.

 

Karok és tudományágak

A GOM optikai méréstechnika és ezáltal a GOM mérőrendszerek egyre nagyobb számban jelennek meg és integrálódnak egyetemi és főiskolai tantervekbe a felsőoktatásban. Az ”ATOS for Education” oktatási csomag különféle karok és tudományágak használják:

  • Gépipari mérnöki terület/mechatronika
  • Gépészet
  • Ipari méréstechnika
  • Formatervezés (design) és CAD/CAM

 

Az ATOS 3D szkennerek megbízható és hatékony megoldások ezen területek különféle alkalmazásai során, ide értve a minőségellenőrzést, a visszmodellezést, a gyorsprototípusgyártást, a megmunkálást és a digitális mintakészítést is.

 

Education Starter Package – Oktatási induló készlet

A GOM az ”Education Starter Package” – induló készletet iskolák, felsőoktatási intézmények és egyetemek számára ingyenesen kínálja, a optikai méréstechnika világába történő bevezetésként.

A csomag oktatási anyagot és részletes háttérinformációkat is tartalmaz, valamint része a GOM Inspect szoftver is, minta adatokkal a folyamatok elvégzéséhez és kiértékeléséhez. A készlet tartala továbbá egy, a 3D alakméréseket bemutató fali poszter és más egyéb információs anyag is, mint például borsúrák és szóróanyagok.

 

Díjmentesen igényelhető oktatási csomag

Az ”Education Starter Package” egy speciálisan összeállított csomag az oktatásban részt vevő kollégák részére, amely az intézmények részére GOM-tól díjmentesen igényelhető.

Az ”Education Starter Package” díjmentes csomag igényléséhez kérjük kattintson ide.


Méréstechnikai szolgáltatásaink:


3D szkennelés, 3D digitalizálás - Részletek Részletek

(További információkért kattinton a 'Részletek' gombra.)

Minőségellenőrzés - Részletek Részletek

(További információkért kattinton a 'Részletek' gombra.)

Reverse Engineering (Visszamodellezés) - Részletek Részletek

(További információkért kattinton a 'Részletek' gombra.)

Fotogrammetria - Részletek Részletek

(További információkért kattinton a 'Részletek' gombra.)

Méréstechnikai szolgáltatások és bemutató mérések

Cégünk a GOM mbH. kizárólagos hazai partnereként az alábbi szolgáltatásokat nyújta az Ön számára:

  • GOM mérőrendszerek professzionális terméktámogatása
  • GOM termékek és kiegészítők értékesítése
  • Méréstechnikai bemutatók, személyre szabottan
  • Professzionális méréstechnikai szolgáltatások

Lépjen velünk kapcsolatba itt.

Cégünk fenállása óta a legnagyobb hangsúlyt az átfogó, innovatív és minőségi szolgáltatásokra helyezzük. Mint a GOM mbH. magyarországi képviselete, a folyamatos fejlődés mellett egyedülálló, minőségi szolgáltatásokat biztosítunk ügyfeleinknek.

Csapatunk az ipari 3D méréstechnika, a CAD tervezés és Reverse Engineering, az ipari terméktervezés és gyorsprototípusgyártás  területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkatársakból áll, akik tudásukat és tapasztalataikat számos nemzetközi konferencián, meghívott előadóként adják át.

Amennyiben a fenti képek felkeltették érdeklődését, kérjük keressen fel bennünket bizalommal!