ATOS Capsule – Az új ATOS szenzor

2017. február 28.

 

A braunschweigi (Németország) központú GOM GmbH új szenzorral bővíti a komplex geometriák teljes felületű 3D digitalizálásra és vizsgálatára alkalmas, ATOS szenzor sorozatát. A csíkvetítéses rendszer nagyfokú precizitásának köszönhetően a minőségbiztosítás területén kitűnően használható kis és közepes méretű alkatrészek, aprólékos részletek vizsgálatára. Az ATOS Capsule többek között fogaskerekek, ipari turbinalapátok és -kerekek, vagy például orvostechnikai komponensek első minta vizsgálatait végzi. A mérőrendszer a termék CAD-től számított eltérései mellett GD&T adatokat és további részletes információkat is automatikusan szolgáltat.

A GOM ATOS 3D szkennerek mára az optikai méréstechnika standardizált eszközeivé váltak.  Az ATOS Capsule olyan, a GOM által már bizonyított technológiákat egyesít, mint a Blue Light technológia és a Triple Scan alapelv, mindezt pedig egy csúcskategóriás készülékházban egyesíti, amely ipari környezetekben maximális védelmet biztosít a por, vagy a fröccsenő vízzel szemben. Az unibody ház ellenálló kialakításának köszönhetően a szenzorral minden körülmények között az automatizált alkalmazásoktól elvárt folyamatbiztonság és precíz mérési eredmények érhetők el.

 

 

Az ATOS Capsule a standardizált ATOS ScanBox mérőcellával együtt teljesen automatizált mérésekre és vizsgálatokra is alkalmas. Az ATOS ScanBox a GOM által a gyártási és megmunkálási folyamatok hatékony minőségellenőrzésére kifejlesztett,  komplex 3D optikai mérőgép.  Az ATOS ScanBox-szal a Capsule szenzor teljesen automatizált méréseket és vizsgálatokat tesz lehetővé.

 

A különböző méretű alkatrészek méréséhez és alkalmazásokhoz flexibilis és részben mobil megoldások is rendelkezésre állnak.  Az ATOS Plus kiegészítő fotogrammetriai szenzorral egyidejűleg vizsgálhatók a nagyobb méretű, illetve egymástól különböző termékek az ATOS ScanBox mérőcellában, mialatt a mérések általános pontossága is növekszik.

 

Az ATOS Capsule kétféle, 8 illetve 12 millió pont / scan (pps) adatsűrűségre képes változatban kerül a piacra, változtatható méréstartományokkal. A szenzor kis méretei, tömege és kis mérési távolsága tovább egyszerűsíti az eszköz gyakorlati használatát. 

Az ATOS Capsule élőben megtekinthető lesz az Industria / Mach Tech 2017. szakkiállításon, az R-Design Studio Kft. standján.

További információk: http://www.gom.com/metrology-systems/atos/atos-capsule.html

Cégünk fenállása óta a legnagyobb hangsúlyt az átfogó, innovatív és minőségi szolgáltatásokra helyezzük. Mint a GOM mbH. magyarországi képviselete, a folyamatos fejlődés mellett egyedülálló, minőségi szolgáltatásokat biztosítunk ügyfeleinknek.

Csapatunk az ipari 3D méréstechnika, a CAD tervezés és Reverse Engineering, az ipari terméktervezés és gyorsprototípusgyártás  területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkatársakból áll, akik tudásukat és tapasztalataikat számos nemzetközi konferencián, meghívott előadóként adják át.

Amennyiben a fenti képek felkeltették érdeklődését, kérjük keressen fel bennünket bizalommal!