ARAMIS – A mozgás mérése

2015. július 30.

 

 

Ultra Boost – az ADIDAS® legújabb futócipője, amelyet a GOM optikai mérőrendszereivel fejlesztettek ki. Nézze meg a videóban, hogyan használja az ADIDAS® az ARAMIS rendszereket a futási teszteknél jelentkező deformációs értékek meghatározásához. 

Az ARAMIS egy olyan speciális mérőrendszer, amely a háromdimenziós, teljes felületű mérésekhez kamerákat és szenzorokat használ, és ezek segítségével vizualizálja a futócipők deformációját. A mérés előkészítésekor az ADIDAS® retro-reflektív referenciapontokkal látja el a cipőt.

Ezt követően az ARAMIS mérőrendszer az atléta futása közben minden egyes referencia pontot követ. Mindez azt jelenti, hogy valamennyi mozdulat a lábon, beleértve a bőrt, izmokat és csontokat, a mérés során lekövethető. Ezen adatok segítségével fejlesztette ki az ADIDAS® a futócipőt.

 

 

Az eredmények kimutatták, hogy az Ultra Boost deformációja és a láb mezítlábas viselkedése nagyon hasonló lett. Az Ultra Boost futócipő lelke a láb számára nyújtott maximális szabadság – mozgás közben.

Tekintse meg a teljes videót itt:

„Hogyan készül a világ legjobb futócipője?”

 

 

Cégünk fenállása óta a legnagyobb hangsúlyt az átfogó, innovatív és minőségi szolgáltatásokra helyezzük. Mint a GOM mbH. magyarországi képviselete, a folyamatos fejlődés mellett egyedülálló, minőségi szolgáltatásokat biztosítunk ügyfeleinknek.

Csapatunk az ipari 3D méréstechnika, a CAD tervezés és Reverse Engineering, az ipari terméktervezés és gyorsprototípusgyártás  területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkatársakból áll, akik tudásukat és tapasztalataikat számos nemzetközi konferencián, meghívott előadóként adják át.

Amennyiben a fenti képek felkeltették érdeklődését, kérjük keressen fel bennünket bizalommal!