Aprólékos precizitás a tervezésben, maximális teljesítmény a versenypályán: A 2017-es BMW M4 DTM vizsgálata GOM 3D optikai szkennerrel

 

A BMW Motorsport 2017-es szezonra készülő M4 DTM-jének összeszerelése teljes mértékben kézzel történik. Az elkészült karosszériákat ezután szigorú vizsgálatnak vetik alá, hiszen a végeredménynek aerodinamikai  és versenyszabályzati szempontból is tökéletesnek kell lennie.

A BMW mérnökei ezért - a bajor gyártó más modelljeihez hasonlóan – ezt a sportautót is a német GOM (Gesellschaft für Optische Messtechnik) csúcstechnológiát képviselő optikai 3D szkennereivel vizsgálják. Az egyedülálló, teljesen automata vezérlésű mérőrendszerek kiemelkedő precizitással, nagy pontossággal digitalizálják a munkadarabokat. Használatukkal ezen felül felére csökkent a mérés időtartama is, a teljesen automata működés pedig lehetővé teszi a felügyelet nélküli munkát, ezzel lényegesen hatékonyabbá téve a gyártási folyamatokat.

A mért 3D adatokat végül összehasonlítják az eredeti tervekkel, így a legapróbb eltérés is kiszűrhető a tökéletes végeredmény érdekében.

A BMW Motorsport hivatalos videója végigköveti a folyamatot:

Forrás: Bimmerpost.com

Cégünk fenállása óta a legnagyobb hangsúlyt az átfogó, innovatív és minőségi szolgáltatásokra helyezzük. Mint a GOM mbH. magyarországi képviselete, a folyamatos fejlődés mellett egyedülálló, minőségi szolgáltatásokat biztosítunk ügyfeleinknek.

Csapatunk az ipari 3D méréstechnika, a CAD tervezés és Reverse Engineering, az ipari terméktervezés és gyorsprototípusgyártás  területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkatársakból áll, akik tudásukat és tapasztalataikat számos nemzetközi konferencián, meghívott előadóként adják át.

Amennyiben a fenti képek felkeltették érdeklődését, kérjük keressen fel bennünket bizalommal!