3D szkennelés, 3D digitalizálás

3D digitalizálás GOM ATOS mérőrendszerekkel

GOM ATOS egy ipari csúcskategóriás, teljesfelületű 3D optikai mérőrendszer család, amellyel bármilyen méretű, anyagú, színű gyártmányok vagy darabok nagyfelbontású, nagypontosságú digitalizálása lehetséges. A mért termék lehet apró művészi tárgytól (pl. ékszer) vagy kisméretű, precíziós alkatrésztől több tíz méteres nagyságú, ipari gyártmányig (pl. turbina lapát vagy vasúti kocsi) bármekkora.

A mérések eredménye, a 3D adat (amely egy nagypontosságú, X-Y-Z koordinátájú mérési pontokból álló pontfelhő) használható vizualizációhoz, archiválásra, 3D nyomtatáshoz (STL file formátumban kimentve), minőségellenőrzéshez vagy áttervezéshez (Reverse Engineering). Társaságunk nagy tapasztalattal bír alkatrészek és termékek 3D szkennelés alapú gyártási/szerelési minőségellenőrzésében, továbbá meglévő alkatrészek vagy (pl: törött) szerszámok áttervezési, újragyártási célú szkennelésében és visszamodellezésben.

 


Az ATOS 3D optikai mérőrendszerek előnye, hogy egyedi pontok bemérése helyett a teljes alkatrész geometriáját betakaró pontos, sűrű mérési pontfelhővel (mesh), vagy poligonhálóval írja le a tárgy felületét és elemeit.

A 3D szkennelési szolgáltatásunk pontos és költséghatékony megoldást biztosít számos különböző alkalmazási területen, mint:

 

 


Méréstechnika és problémamegoldás az ATOS 3D optikai mérőrendszerekkel:

Probléma: nem áll rendelkezésre CAD adat

Megoldás: Digitalizáljuk a tárgy teljes felületét, ennek eredménye a poligonháló. Ezen adatokat szerkeszthető (parametrikus) CAD adattá konvertáljuk Reverse Engineering áttervezési technikát alkalmazva.

 

Probléma: termék geometriaminőség javítása

Megoldás: A digitalizált termék teljesfelületű 3D adatát a tervezett, tökéletes CAD adattal összehasonlítva eltérési színtérképet kapunk, melyet 3D-s mérési jegyzőkönyvbe mentünk. Ezen könnyen értelmezhető jelentés alapján felismerhetők a tendenciák és lehetőség nyílik optimalizálás stratégiájának megfogalmazására.

 

Probléma: folyamatoptimalizálás

Megoldás: az ATOS által szolgáltatott adatok alkalmasak a termék gyártási minőségének rendszeres ellenőrzésére. A gyártási körülményeket és tényezőket megértve, lehetőség nyílik a gyártó gép beállításának helyesbítésére, ami növeli a gyártási folyamat biztonságát.

 

Probléma: a gyártó szerszám pillanatnyi mérete, formája

Megoldás: az ATOS segíti a szerszámforma változás, kopás meghatározását. A kiváló minőségű 3D adatok biztosítják közvetlen szerszámpálya generálást, illetőleg CAD felületek rekonstrukciójának lehetőségét.


Árajánlatkérés

Vállaljuk termékek és alkatrészek nagypontosságú 3D digitalizálását GOM ATOS és TRITOP 3D optikai mérőrendszerekkel, irodánkban vagy az ország bármely pontján.

Ajánlatkéréshez az alábbi információkat küldje el nekünk:

  • a mérendő termék vagy alkatrész műszaki rajza vagy fotója
  • a mérendő termék mennyisége, befoglaló mérete
  • a kívánt szolgáltatás
  • az Ön elérhetősége (név, telefon vagy email cím)

Ajánlatkérésüket küldje el ide.

Az ajánlatkérés beérkezését követően, 1-2 órán belül küldjük részletes árajánlatunkat.

 


Méréstechnikai szolgáltatásaink:


3D szkennelés, 3D digitalizálás - Részletek Részletek

(További információkért kattinton a 'Részletek' gombra.)

Minőségellenőrzés - Részletek Részletek

(További információkért kattinton a 'Részletek' gombra.)

Reverse Engineering (Visszamodellezés) - Részletek Részletek

(További információkért kattinton a 'Részletek' gombra.)

Fotogrammetria - Részletek Részletek

(További információkért kattinton a 'Részletek' gombra.)

Amennyiben további információra van szükséges, kérjük lépjen velünk kapcsolatba itt.

Méréstechnikai szolgáltatások és bemutató mérések

Cégünk a GOM mbH. kizárólagos hazai partnereként az alábbi szolgáltatásokat nyújta az Ön számára:

  • GOM mérőrendszerek professzionális terméktámogatása
  • GOM termékek és kiegészítők értékesítése
  • Méréstechnikai bemutatók, személyre szabottan
  • Professzionális méréstechnikai szolgáltatások

Lépjen velünk kapcsolatba itt.

Cégünk fenállása óta a legnagyobb hangsúlyt az átfogó, innovatív és minőségi szolgáltatásokra helyezzük. Mint a GOM mbH. magyarországi képviselete, a folyamatos fejlődés mellett egyedülálló, minőségi szolgáltatásokat biztosítunk ügyfeleinknek.

Csapatunk az ipari 3D méréstechnika, a CAD tervezés és Reverse Engineering, az ipari terméktervezés és gyorsprototípusgyártás  területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkatársakból áll, akik tudásukat és tapasztalataikat számos nemzetközi konferencián, meghívott előadóként adják át.

Amennyiben a fenti képek felkeltették érdeklődését, kérjük keressen fel bennünket bizalommal!