3D méréstechnika az öntészetben – Nemzetközi GOM méréstechnikai workshop Magyarországon is!

2018. január 04.

A GOM GmbH 2018 januárjától áprilisig tartó rendezvénysorozata Amerikától Ázsiáig összesen 42 helyszínt, köztük Budapestet is érinti. A látogatók szakmai előadások mellett élő bemutatókon keresztül ismerhetik meg az optikai 3D méréstechnikában rejlő lehetőségeket.

A GOM (Gesellchaft für Opstische Messtechnik) GmbH. több évtizedes tapasztalattal,  a legújabb kutatási eredmények és innovatív technológiák alkalmazásával fejleszt, gyárt és forgalmaz 3D koordinátamérő és 3D tesztelő szoftvert, készülékeket illetve rendszereket. Világszerte több mint 14 000 GOM rendszert üzemeltetnek az autó és repülőgépipartól a fogyasztási cikkek szegmenséig. A budapesti rendezvénynek a GOM hivatalos magyarországi disztribútora, az R-Design Studio Mérnök Iroda Kft. ad otthont. A GOM idei tematikus workshopjai elsősorban tervezőmérnököknek, öntészeti szakembereknek, gyártási és minőségbiztosítási specialisták számára kínálnak szakmai fórumot. Az ingyenes szakmai esemény résztvevői a GOM szakértőitől  és a rendszereket évek óta használó itthoni vállalatok képviselőitől tudhatnak meg többet arról, miként használható az optikai 3D méréstechnika a modern öntészeti folyamatokban.

 Ízelítő a témákból:

• Formák és minták: Teljes felületű alak és méretvizsgálat

• Szerszámok, öntőmagok és formák: Formafelek illesztése, öntőmag-ráhagyás és csúszkák

• Öntött alkatrészek: Elsőminta-mérés és gyártásközi minőségbiztosítás

Ipari 3D méréstechnika az öntészeti folyamatokban

A 3D méréstechnika hatékonyan támogatja és jelentősen meggyorsítja a homok-, nyomásos és precíziós öntészeti folyamatokat, a minták, formák készítésétől a forma-és magkészítésen át egészen az elsőminta-mérésekig és a CNC megmunkálás fázisáig. A GOM ATOS optikai 3D koordinátamérő rendszerei érintés nélküli, teljes felületről származó mérési adatokat szolgáltatnak a munkadarab méretétől függetlenül – legyen szó mintákról, szerszámokról, alumíniumöntvényekról, homokmagokról és formákról, vagy kovácsolt alkatrészekről. A teljes felületű ellenőrzés gyorsabb elsőminta-mérést és célirányos szerszámkorrekciót tesz lehetővé, jelentősen csökkentve ezzel a gyártási folyamat időtartamát. A gyártást kísérő minőségellenőrzéshez a mérések, de akár a teljes kiértékelési, vizsgálati folyamat is automatizálható.

“3D méréstechnika az öntészeti folyamatokban”  - GOM Workshop

Időpont: 2018. március 22. (csütörtök) 10:00 – 15:00

Helyszín: R-Design Studio Kft., 1112 Budapest, Rétkerülő út 39.

Regisztráció: A workshopon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció és bővebb információ a http://www.gom-workshop.com/hu/ linken. Részletes program hamarosan!

Cégünk fenállása óta a legnagyobb hangsúlyt az átfogó, innovatív és minőségi szolgáltatásokra helyezzük. Mint a GOM mbH. magyarországi képviselete, a folyamatos fejlődés mellett egyedülálló, minőségi szolgáltatásokat biztosítunk ügyfeleinknek.

Csapatunk az ipari 3D méréstechnika, a CAD tervezés és Reverse Engineering, az ipari terméktervezés és gyorsprototípusgyártás  területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkatársakból áll, akik tudásukat és tapasztalataikat számos nemzetközi konferencián, meghívott előadóként adják át.

Amennyiben a fenti képek felkeltették érdeklődését, kérjük keressen fel bennünket bizalommal!